Tentoonstelling over oud-burgemeester Auguste De Maeght

Van zaterdag 15 december tot zondag 30 december 2012 houdt de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van Halle (in samenwerking met het stadsbestuur en het Zuidwestbrabants Museum) een tentoonstelling over oud-burgemeester Auguste De Maeght.

Auguste De Maeght was een belangrijke figuur in het politieke leven in Halle in de twintigste eeuw. Vanaf 1912 zetelde hij in de gemeenteraad. Hij werd vijf keer achtereen verkozen tot gemeenteraadslid. Vier keer werd hij benoemd tot burgemeester. Van 1932 tot 1936 zetelde hij in de provincieraad en van 1936 tot 1946 was hij senator.

Zijn politieke carrière van 35 jaar wordt belicht in een publicatie en een tentoonstelling. De belangrijkste thema’s die worden behandeld zijn: zijn activiteit als medestichter en uitgever van Sportwereld, het politieke en culturele leven in Halle tijdens het interbellum, de evolutie van de stad, zijn politieke rol in het algemeen en zijn optreden tijdens de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder.

De tentoonstelling wordt gehouden in het Stadhuis van Halle (foyer), Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle van 15 tot 30 december 2012. Ze is dagelijks (ook tijdens het weekend) toegankelijk van 9.30 u. tot 17.00 u. Het nieuwste nummer van Hallensia is geheel gewijd aan het leven en de politieke activiteit van Auguste De Maeght. Dit nummer is gratis ter plaatse verkrijgbaar voor de leden van de KGOKH. Niet-leden betalen 10 Euro. Het lidmaatschap van de KGOKH bedraagt 25 Euro. Daarvoor ontvangt u vier nummers van Hallensia.

Vertel het voort:

Geef een reactie