Open wandelvoordracht in ESSENBEEK zondag 20 oktober 2013

In nr. 2013/1 publiceerde Hallensia een uitvoerige studie over “Historische nederzettingspatronen in Pajottenland en Zennevallei.” [1] Hierin kwam ons bestuurslid Marcel Franssens op het spoor van de ontstaansgeschiedenis van de meeste van onze historische woonkernen. Daarin spelen geografische en historische factoren een rol. Blijkt dat deze woonkernen niet zomaar willekeurig in het landschap verspreid liggen en tot op de dag van vandaag door deze factoren bepaald zijn.

De Kring nodigt alle belangstellenden graag uit om op zondag 20 oktober deel te nemen aan de wandelvoordracht van de auteur over dit boeiende onderwerp. Met Essenbeek als voorbeeld zullen de algemene historische nederzettingspatronen toegelicht en verduidelijkt worden.

Afspraak stipt om 14 u. 30 aan de kerk van Essenbeek. De wandeling zal tot ongeveer 17 u. duren. Een bijdrage van 2 Euro (ter ondersteuning van de Kring) zal ter plaatse geïnd worden.

Essenbeek - Zavelput

 



[1] Dit Hallensianummer is nu al volledig uitgeput. Een downloadbare versie in PDF-formaat zal binnenkort op deze website beschikbaar zijn.

Vertel het voort:

Geef een reactie