Verhandelingen

Elk jaar geeft de Kring, in de reeks Verhandelingen, een wetenschappelijk verantwoorde monografie uit. De laatste jaren gaan we daarmee wat speelser om, zodat die Verhandeling ook de vorm kan aannemen van een prachtig publieksboek of een kunstzinnige eeuwigdurende kalender met historische weetjes.

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste publicaties in deze reeks. U kan ze bestellen door het bedrag dat erbij vermeld staat over te schrijven op de rekening – IBAN BE64 0010 9717 2252 en BIC GEBABEBB – van de Kon. Geschied- en Oudheidkundige Kring van Halle, met opgave van de titel in het veld voor de vrije mededeling. U kan de gewenste publicatie afhalen in Lembeek (en eventueel ook cash betalen) na een belletje vooraf: 0474 17 99 58. Indien u het boek met de post wenst te ontvangen, dient u 10 EUR extra te storten ter vergoeding van de gewatteerde envelop en de portkosten. Indien u meer dan één exemplaar bestelt of verscheidene titels ineens, bel dan liefst alvorens over te schrijven.

De donjon van de heren van Buizingen van archeoloog René Borremans is de eerste wetenschappelijke studie over de kasteeltoren van Buizingen, een authentieke middeleeuwse woontoren waarvan de oorsprong tot ca. 1300 teruggaat. Kostprijs: 25 EUR. Vermeld: Donjon.

Het/De prachtige Fotoboek/Kalender: voortdurende verjaardagskalender met historische weetjes van onze huisfotograaf, Willy Everaert. Kostprijs 25 EUR. Vermeld: Kalender.

Het rijkelijk geïllustreerde boek De Sint-Veroonmars: Sint-Veroon en zijn Paassoldaten van onze onbetwiste Lembeekkenner, Dirk Vandenplas. Kostprijs: 35 EUR. Vermeld: Sint-Veroonmars. Tip: u kan vooraf uw exemplaar door de auteur laten signeren!

Halle in de Tweede Wereldoorlog: dit bijzonder informatieve boek van Bruno Fierens is opnieuw beschikbaar als ongewijzigde herdruk. Kostprijs: 35 EUR. Vermeld: Tweede Wereldoorlog.

De Halse kiezerslijst van 1893-1894 van onze huisgenealoog René Jammart is een aantrekkelijk lees- en kijkboek over de toonaangevende families in onze Zennestad 125 jaar geleden, gelardeerd met 120 illustraties en foto’s-uit-de-oude-doos. Stuntprijs 15 EUR. Vermeld: Halse kiezerslijst.

Onze-Lieve-Vrouw van Halle: een beeldrijke geschiedenis van Mgr. Albert Houssiau e.a. verscheen ter gelegenheid van de plechtige heropening van de gerestaureerde Sint-Martinuskerk en de blijde herintrede in de basiliek van het geconserveerde beeld van O.-L.-V. van Halle in mei 2015. Hier vindt u de antwoorden op veel van uw vragen over de Zwarte Madonna van Halle. Stuntprijs 15 EUR. Vermeld: OLV Halle Houssiau.

Vertel het voort: