Doe uzelf of een dierbare een abonnement op Hallensia cadeau

Word lid

Word lid van de Koninklijke Geschied- & Oudheidkundige Kring van Halle of geef een lidmaatschap als kerstgeschenk! Dit lidmaatschap omvat een jaarabonnement op het tijdschrift Hallensia, met allerlei boeiende artikels over de geschiedenis van Halle, Lembeek en Buizingen. Je kan alle informatie om lid te worden terugvinden door hier te klikken. Indien je het lidmaatschap als geschenk wenst te geven, vergeet dan niet het adres van de bestemmeling te vermelden in het bericht van de overschrijving.


Hallensia 2021/03 rolt eerstdaags van de drukpers!

Uit de inhoudstafel:

Het Halse brandweerkorps tussen 1828 en 1908 door Luk Vandenbroucke

Hendrik Antoon Pothast, creatieve duizendpoot bij de Halse Katholieke Schoolpenning door Peter François

De gemeenteraadsverkiezingen in Buizingen en de samenstelling van de Buizingse gemeenteraden van 1830 tot 1976 door Guy Lernout

De Molen van Hondzocht door Dirk Vandenplas

Waa klapter nog Als, Beussings of Lembeiks? door Hervé Ravi

kaft hallensia 3


Boek Sint-Veroonmars beschikbaar !

De nieuwste publicatie van de KGOK Halle handelt over de Sint-Veroonmars en telt 226 p. en ca. 560 illustraties.

Elk jaar trekt op Paasmaandag de Sint-Veroonmars door Lembeek en omliggende gemeenten. Deze traditie ter ere van Sint-Veroon, de patroonheilige van Lembeek, is vele eeuwen oud en werd in 2019 op de inventaris Immaterieel Erfgoed geplaatst. Auteur Dirk Vandenplas is al vele jaren begaan met het Paasgebeuren in Lembeek en verzamelde een uitgebreide documentatie over het Lembeekse Paasgebeuren die de basis vormt voor dit unieke fotoboek.

Het boek kan als volgt besteld worden:
– via e-mail info@hallensia.be;
– telefonisch op 02 356 16 81 / 0474 17 99 58 / 0496 84 60 26;
– door storting van de verschuldigde som op rekening van de KGOK Halle BE64 0010 9717 2252 met vermelding van: boek Sint-Veroonmars + naam + adres + telefoonnummer.

De prijs van het boek bedraagt 35 EUR (+ 7 EUR verzendingskosten indien het boek met de post moet opgestuurd worden).

boek sint-veroonmars


Hallensia 2020/4 verschijnt weldra

Oei, waarom heeft de kleine Vaantjesboer ons de rug toegedraaid? Ontdek het in het decembernummer van Hallensia.

Oei, waarom heeft de kleine Vaantjesboer ons de rug toegedraaid? Ontdek het in het decembernummer van Hallensia.

De opmaak van de decemberaflevering van Hallensia is klaar. Morgen gaat de drukker aan de slag. De oplevering van het tijdschrift is voorzien voor na Kerstmis. U mag het nieuwste nummer in uw brievenbus verwachten rond de jaarwisseling of in de eerste week van januari.


Hallensia 2020-03 is persklaar

Goed nieuws: de langverwachte Hallensia (nr. 3) is intussen – eindelijk – klaargeraakt. De allerlaatste verbeteringen worden momenteel aangebracht en het opgemaakte nummer vertrekt eerstdaags naar de drukker. Met wat geluk kunnen de gedrukte exemplaren nog volgende week op de post.

Ik ben van mening dat de nieuwste aflevering het lange wachten waard zal blijken. De boeiende teksten en de afbeeldingen-uit-de-oude-doos zijn balsem op de ziel en bieden ongetwijfeld enkele uren prettige afleiding in deze moeilijke en donkere tijd. We lichten alvast een tipje van de sluier op d.m.v. de foto van de cover en de inhoudspagina.

Hallensia 2020-03 cover

Hallensia 2020-03 inhoudspagina

 

Bent u nog geen lid van de KGOKH en wil u toch graag Hallensia lezen? Het is nog altijd mogelijk om u te abonneren voor 2020! Daartoe stort u 25 EUR op rekeningnummer BE64 0010 9717 2252 van de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van Halle met als mededeling “lidmaatschap 2020” en dan ontvangt u afleveringen 1 t/m 3 in één zending. De laatste aflevering (nr. 4) valt op het einde van december bij de leden in de bus.