Nacht van de Geschiedenis Thema “Feest”- 22 maart 2011

Op dinsdag 22 maart 2011 gaat in heel Vlaanderen opnieuw de Nacht van de Geschiedenis door in een organisatie van het Davidsfonds. Ook de afdeling Halle organiseert opnieuw een avond vol geschiedenis samen met de Kon. Geschied- en Oudheidkundige Kring. Johan Vencken, bestuurslid van onze Kring, is de spreker op deze editie met als titel: ” ’t Es Fiest in de koeme van ’t Stad”.

“ t’Es Fiest in de koemme van ’t stad” vertelt het verhaal van twee Halse volksfeesten: de Fieste van de Stieweg en het Carnaval van Halle. Beide hadden hun oorsprong in de jaren ’30 van vorige eeuw. Aan de hand van vele unieke foto’s, film- en geluidsfragmenten schetst hij de evolutie die beide feesten gekend hebben.  Johan Vencken publiceerde in 2005 het boek “100 Joer Tagada, het Verhaal van Carnaval in Halle” en werkt momenteel aan een nieuwe publicatie over de Fieste van de Stieweg.  U krijgt alvast een voorsmaakje naar aanleiding van de Nacht van de Geschiedenis 2011 !

De Nacht van de Geschiedenis gaat door op dinsdag 22 maart 2011 om 20u. in C.C. ’t Vondel in Halle. Deelnemingsprijs: leden Davidsfonds en K.G.O.K.: € 4,00  – niet-leden: € 6,00

Vertel het voort:

Geef een reactie