Ee wetsj nog (H)als geklapt: een panelgesprek over het Halse dialect

Met Jules De Brouwer als centrale gast en Luc Vandenbroucke als moderator

wanneer: op zondag 18 november om 15 u.

waar: in de raadzaal van het Historisch stadhuis (Grote Markt)

inkom: € 5,00 (drankje inbegrepen)

organisatie: Kon. Geschied-en Oudheidkundige Kring m.m.w. van stad Halle

Hebt u de voorbije zomer nog wel eens een veemoe in den ustkant gezien? Of in het bos nen dzjest tussen de afgevallen blaren horen ritselen, of ne slangeratisj onder een steen zien wegschieten? Kent u wel het precieze verschil tussen nen arnauw en ne mojler, ook al gaat het in beide gevallen om ne prèèkier?

U weet niet waarover ik het heb, zegt u? Dan heeft u een flink gat in uw cultuur en moet u zeker naar onze gespreksavond over het Halse dialect komen, om het alsnog op te vullen. Dan komt u beslist te weten welke beestjes we hier bedoelen.

U, daarentegen, weet maar al te goed waarover ik heb, meer zelfs, u weet het veel beter en hebt nog tal van correcties en aanvullingen? Geweldig! Dan bent u nog nen echten Allenèèr, en mag u evenmin ontbreken, want zonder u, een onvervalste expert-door-ervaring van een uniek stukje immaterieel cultureel erfgoed (ja, die titel verdient u, wees maar niet zo bescheiden), wordt onze gespreksavond beslist heel wat minder boeiend, leerrijk en geanimeerd dan we zouden willen.

Iedereen is dus van harte welkom, specialisten én niet-specialisten. We rekenen op een flinke opkomst en een levendige inbreng van het publiek. Vooraf reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd!

 

Vertel het voort:

Geef een reactie